CV

Cecilia Engelbrecht Heick, f. 1980

2022: Udgivelse af digtsamlingen “Udsnit”, september 2022.

2019: Albumudgivelse: “Til en ven – Sange til digte af Tove Ditlevsen” (Exlibris Musik, 2019). Musik af Thomas Clausen og Cecilia Engelbrecht Heick.

2019: Udgivelse af digtsamlingen “Digtet”, februar 2019.

2018: “Så tag mit hjerte” – duo-samarbejde med Thomas Clausen, musik af hhv. Thomas Clausen og Cecilia Engelbrecht Heick til digte af Tove Ditlevsen – har de første koncerter.

2016: Albumudgivelse: “Spring is a promise of fall”

Medvirkende: Cecilia Engelbrecht Heick (voc), Anders Larson (trb), Thomas Clausen (pno), Thomas Fonnesbæk (b), Anders Kjellberg (dr/perc).

2015: Modtager af Statens Kunstfonds arbejdslegat.

2015: “Lyset har så mange farver” 6 satser for børne- og ungdomskor. Tekst af Cecilia Engelbrecht Heick og Thomas Lennert. Musik af Peter Bruun.

2015: Special guest på Thomas Clausens “Blue Rain” (Clausen/ Franck/Lundgaard/Hart, Stunt Records) med nummeret “Spring is a promise of fall”.

2014: Finalist i UK Songwriting Contest med nummeret “Never let my dreams come true”.

2012: Cd-udgivelse med KUNSTFRØ: “Jeg glemte at sove i nat. Musik og tekst af Cecilia Engelbrecht Heick.  www.kunstfroe.dk 

Medvirkende: Cecilia Engelbrecht Heick (vokal), Kristian Jørgensen (violin), Thomas Clausen (klaver), Thomas Fonnesbæk (kontrabas), Karsten Bagge (trommer).

2011: Koncertfortællingen ”Den brune kuffert” i samarbejde med violinist, Kristian Jørgensen, og bassist, Thomas Fonnesbæk.

2010: KUNSTFRØ modtog støtte fra statens kunstråds huskunstnerordning til at afholde 23 arrangementer for babyer og forældre på folkebiblioteker fordelt over hele landet.

Projektet har fokus på formidling af musik til spædbørn ved at inddrage dem aktivt igennem sange og sanglege bygget op omkring enkle kompositioner, nærvær i formidlingen og et højt musikalsk niveau. Målsætningen er at appellere til babyernes nysgerrighed og glæde omkring musik, og at give forældrene ny inspiration til at skærpe deres egen og babyernes opmærksomhed på den musik, der er en del af hverdagen.

2008: Startede ensemblet KUNSTFRØ. www.kunstfroe.dk

2008: Cd- og dvd-udgivelse “Sange til dig” på baggrund af materialet fra egen kandidatopgave fra DKDM/DPU 2007. Tekst, musik og idé: Cecilia Engelbrecht Heick. www.sangetildig.dk

DVD'en er også udgivet tegnsprogstolket.

forside_deterganskevist2007: Cand. Mus. fra Det kgl. Danske Musikkonservatorium (professor, Inge Marstal) i samarbejde med Danmarks Pædagogiske Universitet (lektor, Sven-Erik Holgersen) under temaet ”musik i kommunikation med spædbørn” omkring musikkens rolle i spædbørns emotionelle og intellektuelle udvikling.

2004: Nodeudgivelse, “Det er ganske vist!”, korværk i 8 satser for lige stemmer (damekor eller et øvet børne- ungdomskor), klarinet og klaver, frit efter H.C.Andersens eventyr af samme navn i forbindelse med fejringen af “H.C. Andersen-året”. Udgivet på forlaget, Dansk Sang.

2004: Musikpædagog (AM) fra Det kgl. danske Musikkonservatorium med klassisk klaver som specialfag og musikundervisning af børn (EM) som hovedfag.

ceciliaengelbrechtheick_cirkus_19891999: Student fra Sankt Annæ Gymnasium.

1998: Tekstforfatter til børnekorkantaten “Det første og det sidste” med musik af Michael Bojesen, udgivet på forlaget Dansk Sang.
1998: Forfatter/komponist til gennemkomponeret børneteaterstykke “Natten”, som blev opført af ACTUS på Rønne Theater i 1998.

Baggrund i børnecirkus og -teater. Ansvarlig for al musik til det bornholmske børnecirkus “Cirkus Stjerneskud”s forestillinger fra 1990 til 2001.