Koncerter

Tidligere koncerter

 SPRING IS A PROMISE OF FALL 
Releasekoncert
4. maj 2016 kl. 20.00 
på Bartof Café
Nordre Fasanvej 46, 2000 Frederiksberg

På denne forårsaften har du mulighed for at opleve en ny kunstner på den danske jazz-scene, når Cecilia Engelbrecht Heick præsenterer sit debut-album, "Spring is a promise of fall", i selskab med nogle af Skandinaviens mest anerkendte musikere.
Læg vejen forbi Bartof Café, kom indenfor, slå dig ned og lad dig føre med. Aftenluften vil være fyldt med musik - både den helt dugfriske, skrevet af Cecilia Engelbrecht Heick - og et udvalg af den, som kunstnere gennem tiden har sat som dragende fodspor i vores fælles bevidsthed.

Line up:
Cecilia Engelbrecht Heick vocal
Anders Larson trombone
Thomas Clausen piano
Thomas Fonnesbæk bass
Anders Kjellberg drums

__________________________________________________________________________

Cecilia Engelbrecht Heick vokal - Kristian Jørgensen violin - Thomas Clausen klaver - Hugo Rasmussen kontrabas - Karsten Bagge trommer

københavnerhuset1

Åbningskoncert for
"Københavnerhuset"
i Den Gamle By, Aarhus

Fredag den 26. juni kl. 15.30 - 17.00

Den 26. juni 2015 åbnes en ny etape i den Den Gamle Bys 1974-kvarter, nemlig hjørnehuset, der er hentet i København og genopført i Den Gamle By - deraf navnet "Københavnerhuset".
Åbningsdagen afsluttes med koncert i jazzbaren, Bent J., som ligger i underste etage i det nyåbnede hus.
Oplev komponist, tekstforfatter og sangerinde, Cecilia Engelbrecht Heick, i selskab med Kristian Jørgensen (violin), Thomas Clausen (klaver), Hugo Rasmussen (kontrabas) og Karsten Bagge (trommer). På programmet er både kendte jazznumre fra det 20. årh. - og en række helt dugfriske, der står på trappen til udgivelse. 

Mere om
Københavnerhuset og nyåbningen i Den Gamle By

________________________________________________________________________________________________________________________________________

Cecilia Engelbrecht Heick vokal - Thomas Clausen klaver - Thomas Fonnesbæk kontrabas
Ord kan sige mere end ord

Sange til tekster af Poul Henningsen, Halfdan Rasmussen, Benny Andersen og Cecilia Engelbrecht Heick
ordkansigemereendord_trio_148,0x176,5mm_s1_sh
Komponist og tekstforfatter, Cecilia Engelbrecht Heick, fortolker et udvalg af det 20. århundredes største danske forfatteres tekster, samt en række af sine egne.
Med sit hudløst ærlige udtryk får hun publikum til at fornemme, hvordan kraftfuldhed og skrøbelighed er to uadskillelige sider af samme sag, og hvordan livet er en intuitiv balancegang, kostbar og flygtig.
Cecilia Engelberecht Heick ledsages, på klaver, af den legendariske danske jazzpianist, Thomas Clausen, som er en af de mest prisbelønnede danske musikere og komponister, og, på kontrabas, af Thomas Fonnesbæk, der beskrives som ”den næste i kongerækken af danske bassister”.

Tidspunkt: Lørdag den 6. september 2014 kl. 14.30    -    Sted: Menighedsgården - Herstedøster Kirke, Albertslund. Fernisering af billedkunstner Rita Jørgensens værker kl. 14.00-16.00. Fri entré til hele arrangementet.  

_________________________________________________________________________________________________________________

Torsdag den 31. oktober kl. 19.30, Munkeruphus, Munkerup Strandvej 78, 3120 Dronningmølle. Kombineret koncert og kunstudstilling.

Komponist og tekstforfatter, Cecilia Engelbrecht Heick, giver, i selskab med pianist, Thomas Clausen, og bassist, Thomas Fonnesbæk, sin musikalske fortolkning af tematikken i Birgitte Thorlacius' og Frede Troelsens udstillede værker.

Koncerten foregår i Gunner Aagaard Andersens tidligere atelier på 1. etage, hvor Munkeruphus i anledning af koncerten åbner en særudstilling med værker af Birgitte Thorlacius og Frede Troelsen, under tematikken om vores flygtige eksistens: "natur, liv, død, styrke, skrøbelighed og forgængelighed."             Idéen er at sammenstille kunstformer, der begge taler direkte gennem sanseindtryk. Menneskets følelser og handlinger påvirkes i meget høj grad af de sanseindtryk, vi oplever, og af den følelsesmæssige tilstand, sanseindtrykkene bringer os i.

Både billeder, musik og poesi rummer elementer, der kan tages op intellektuelt. Derfor al den videnskab om tolkning af kunsten og dens årsager og funktioner. Men billeder, musik og poesi rummer samtidig elementer, der ikke lader sig indfange af intellektet. Derfor også al den videnskab – for at prøve at forstå det uforståelige. Måske behøver dét at forstå ikke at begrænse sig til en intellektuel forståelse. Måske er det en konstant proces, der også sker ad andre, mindre håndgribelige veje.

Udstillingen åbner kl. 18.00.  - Der serveres middag kl. 18.30: Græskarsuppe og friskbagt brød.  - Koncerten starter kl. 19.30.                                Koncerten er støttet af DJBFA i anledning af Spil Dansk Dagen.

Cecilia Engelbrecht Heick er inspireret af jazzkomponister som bl.a. Duke Ellington og Billy Strayhorn, men også af svensk folkemusik, argentinsk tango og af klassiske komponister som bl.a. Sergei Rachmaninov og Edvard Grieg. Teksterne er både på engelsk og dansk med inspiration fra bl.a. Poul Henningsen, Tove Ditlevsen og Halfdan Rasmussen.

Thomas Clausen har gennem flere årtier været en af Skandinaviens mest anerkendte jazzpianister og -komponister og er kendt for sit samarbejde med bl.a. NHØP og Palle Mikkelborg.

Thomas Fonnesbæk er en af de yngre danske bassister, der nyder størst efterspørgsel både i Danmark og internationalt og kendes bl.a. for sin medvirken i en række af Thomas Clausens ensembler, samt for sit samarbejde med den svenske jazzpianist, Lars Jansson

Fotos fra koncerten